KARRIERSZERVIZ BLOG

karrier karrierváltás online kurzus
Ezt tedd, hogy megvalósítsd az újévi karrier fogadalmad
1024 683 Karrierszerviz

Múltkor végig vettük, milyen szempontok alapján tudhatod, hogy jól haladsz a karrierutaddal. Ha idénre új karrier fogadalmad van, végképp fontos, hogy megismerd, milyen eszközökkel tehetsz a megvalósításáért. Somodi Bettina karriertanácsadó ebben nyújt neked segítséget.

Karrierút karrierszerviz e-learning
Így döntsd el, hogy szükséged van-e karrierút módosításra
1024 684 Karrierszerviz

Az újév kiváló alkalom arra, hogy értékeld a karriered! Somodi Bettina karriertanácsadó segítségével összegyűjtöttük, milyen szempontok figyelembevételével tudod eldönteni, hogy az előtted álló a karrierút mely szakaszán haladsz épp. A szakértő abban is segít, hogy ha elakadásban vagy, mit tehetsz magadért, a karrieredért.

mentális egészség karrier tippek álláskeresés
Négy tipp a mentális egészség védelmére
1024 683 Karrierszerviz

A mentális egészség egyszerű divatszóból létszükségletté vált a koronavírus kitörését követően. A teljes világ megtapasztalta, milyen, ha a sok információ, kényszerű döntéshelyzet és a megszokottól több feladat extrém terhet jelent a szellemének. Miközben ráadásul meg van fosztva egy csomó módszertől, amivel küzdhetne a plusz nyomás ellen. A koronavírus sokadik hullámában ideje felvértezned magadat, hogy tudd kezelni a mentális kihívásokat!

Állásinterjú kérdések Karrier tippek Karrierszerviz
Kínos állásinterjú kérdések: így vágd ki magad a szorult helyzetből!
1024 683 Karrierszerviz

A múlt héten átvettük, milyen esetekben érdemes jelezned egy cégnek, hogy nem mész interjúra. Ezúttal a távolmaradás egy markáns, ijesztő okát vesszük górcső alá, mégpedig a kellemetlen állásinterjú kérdések témakörét. Somodi Bettina toborzási specialistaként is jártasságot szerzett karriertanácsadó elárulja, az egyes kínos kérdéseket hogyan tudod a helyén kezelni.

Állásinterjú lemondás Karrierszerviz álláskeresés e-learning
Kell nekem ez az állásinterjú?
1024 683 Karrierszerviz

Ezer és egy oka lehet annak, hogy álláskeresőként elbizonytalanodsz, kell-e neked a következő állásinterjú. Somodi Bettina karrier-tanácsadó tapasztalatai szerint négy jellemző oka van annak, hogy valaki nem vesz részt az interjún. Mikor érdemes, mikor nem? Vegyük sorra!

LinkedIn önéletrajz e-learning
A LinkedIn jó lehetőség, ne hagyd ki!
1024 683 Karrierszerviz

Fehérgalléros szakmában dolgozol? Érdemes LinkedIn profilt létrehoznod! A „szakemberek Facebookjaként” ismert LinkedIn a fejvadászok és HR szakértők egyik elsődleges keresési felülete. Engedd, hogy megtaláljanak az új lehetőségek – és készülj fel rájuk körültekintően! Somodi Bettina karriertanácsadó segít eldönteni, hogy belevágj-e vagy sem, és ha igen, hogyan.

Meeting Karrier tipp Karrierszerviz
A túl sok meeting komolyabb gondot jelez egy cégben
1024 683 Karrierszerviz

Jobb esetben 5, rosszabb esetben akár 23 órát is elvehetnek a munkaidődből a meetingek. Azonban egy meeting hasznossága és indokoltsága nehezen megítélhető. Somodi Bettina karriertanácsadó ezúttal abban segít, hogy mit tegyél, ha a munkaidődet eluralják az értelmetlen meetingek.

Megfelelő végzettség E-learning Karrierszerviz
Megfelelő végzettség nélkül nem fogsz jobb állást találni
1024 683 Karrierszerviz

Fogós kérdés, hogy mire elég, és mire nem a megfelelő végzettség. Az tagadhatatlan, hogy anélkül nagyobb ugrásra nem leszel képes a karrieredben. Ugyanakkor gombamód szaporodnak az online elvégezhető képzések, amelyek változóan készség- vagy szakmai tudásfejlesztést ígérnek. Mennyire hasznosak ezek a karrieredhez? Milyen lehetőség rejlik bennük? Ezekre válaszol Somodi Bettina karriertanácsadó.

nyelvtudás nyelvtanulás karrierszerviz e-learning
Íme a hatékony nyelvtanulás három praktikus eszköze!
1024 683 Karrierszerviz

Korábban már írtunk róla, hogy a nyelvtudás fontosságához nem fér kétség, anélkül lehetetlen jó állást találni manapság. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy egy nyelv elsajátítása kemény, alázatot és kitartást igénylő munka. A továbbiakban hozunk három tippet, amely segíthet abban, hogy a nyelvtanulás ne tűnjön annyira ijesztőnek!

Fizetésemelés Karrierszerviz Álláskeresés
A fizetésemelés jár vagy kérni kell?
1024 601 Karrierszerviz

Jó volna azt állítani, hogy a vállalatok zöme rendelkezik bérfejlesztési stratégiával, aminek a fizetésemelés fontos elemét képezi. Hazánkban azonban a vállalatok többségének nincs efféle stratégiája, a fizetésemelés pedig az egyik leginkább tabusított kérdéskör. Somodi Bettina karriertanácsadó tapasztalatai szerint előbb jutsz magasabb bérhez, ha váltasz, mintha kérsz.

Karrierszerviz e-lerning
Álláskeresési e-learning kurzust indítunk!
1024 536 Karrierszerviz

Nyáron bejelentettük: nagyszabású fejlesztési projektbe vágunk bele, hogy újabb formában támogathassuk a karrierutad alakítását. Ennek eredményeképp büszkén tudatjuk veled, hogy mostantól elérhető az új szolgáltatásunk, az e-learning kurzusunk a megújult weboldalunkon!

Felmondás Karrier tippek Karrierszerviz
Ne félj a céges rosszindulattól felmondás előtt!
1024 683 Karrierszerviz

A korrekt felmondás ellentmondásos szókapcsolatnak tűnhet, pedig valójában több példa van rá, mint az ellenkezőjére. Mégis, a legtöbben csak akkor kommunikálnak róla, amikorra már elkerülhetetlenné válik. Somodi Bettina karriertanácsadó ezúttal abban segít, hogy eldönthesd, mikor tedd meg a nagy lépést, és mire számíts utána.

Önéletrajz Álláskeresés Karrierszerviz
Nem baj, ha az önéletrajz hosszabb, mint egy oldal!
1024 683 Karrierszerviz

A jó önéletrajz kulcsfontosságú, hogy megszerezd az áhított állásod. Mai napig él a köztudatban, hogy minél rövidebb, tömörebb, annál jobb az önéletrajz – de ez nem mindig igaz. Az önéletrajz hossza illeszkedjen a tapasztalatodhoz és mutassa be, miért vagy ideális jelölt! Somodi Bettina toborzási specialista segít eldönteni, milyen az ideális terjedelem önéletrajz esetén.

Nyelvtudás Álláskeresés Karrierszerviz
Nyelvtudás: ne csak papírra hajts!
1024 683 Karrierszerviz

A nyelvtudás fontosságához nem fér kétség, anélkül manapság lehetetlen jó állást találni. Ám nem ez az egyetlen oka annak, hogy miért érdemes elsajátítani egy vagy több idegen nyelvet. Gondolkodásban, életmódban és önbizalomban is jelentős javulást hozhat. Ehhez azonban az kell, hogy ne csak gyorstalpalóval felkészülj a nyelvvizsga előtti hónapban, hanem hogy valóban megismerd az adott nyelvet. Nézzük végig, mit adhat neked a nyelvtudás!

Vezető Álláskeresés Karrierszerviz
Vezető szerepben: így válts, erre készülj!
1024 683 Karrierszerviz

Vezető beosztást elérni nem egyszerű feladat. Bizonyítanod kell, hogy felelősen végzed a munkád, komplexen gondolkodsz és jó szociális készségeid vannak. Hol érdemes szintet lépni, a meglévő munkahelyeden vagy új helyen, hány évesen, mennyi tapasztalat után? Ezen kérdések megválaszolásában Somodi Bettina toborzási specialista segít neked.

Karriertipp: Így döntsd el, hogy neked szól-e az álláshirdetés!
790 400 Karrierszerviz

Az álláshirdetések dekódolása nem mindig egyszerű feladat: olykor már a pozíciónév is érthetetlen. Máskor logikai hibák bukkannak fel, amelyek miatt nem eldönthető, hogy az állásajánlat kinek akarna szólni. Somodi Bettina sokat látott toborzási szakértő és karriertanácsadó segít eldönteni, hogyan válaszd ki, mire jelentkezz!

Karriertipp: Keress olyan céget, ahol gördülékeny az ügymenet
790 400 Karrierszerviz

Karriertipp mára: dolgozz olyan helyen, ahol gördülékeny ügymenetek biztosítják, hogy kiszámítható módon, hátráltatások nélkül végezhesd a munkád!

„Ne zárjatok vissza az irodába!”
790 400 Karrierszerviz

Az EY nemzetközi felméréséből kiderült, hogy az irodisták 54%-a – frissen alakult karrierútjukról le nem térve – megfontolná a felmondását, ha munkáltatóik a mostanra már megszokott rugalmas munkavégzés helyett visszatáncolnának a korábbi, merev munkarendjükbe. Ha te is hasonló cipőben jársz, olvasd el három karriertippünket, mit tehetsz azért, hogy úgy dolgozhass, ahogyan szeretnél!

Tényleg egy robot dönti el, hogy alkalmas vagyok-e a megpályázott állásra?
790 400 Karrierszerviz

A technológia rohamosan fejlődik. Önvezető autók, robotasszisztensek, automatizált gyártási folyamatok. Csupa olyan dolog ez, mely alapvetően bizonyos munkakörök megszűnéséhez vezet/vezetett már eddig is. Aki csak egyszer is látott már valamilyen sci-fi filmet az biztosan egy teljesen gépesített és perszonális kapcsolatokat mellőző jövőképet lát maga előtt. Ha ezeket alapul vesszük, jogosan merül fel a kérdés, mely szakmáknak lesz egyáltalán létjogosultsága 100 év múlva?

Hogyan kerülheted el a kiégést?
790 400 Karrierszerviz

Jó lenne, ha azt mondhatnám, hogy van egy csodaszer, amit ha bevesz az ember, minden negatív gondolata megszűnik majd. Amivel fenntartható a folyamatos motiváció. Sajnos ilyen csodaelixír nem létezik, így marad a szokásos nehéz út. A kiégés elkerüléséhez elengedhetetlen az időszakos önvizsgálat. Fel kell tennie magának az embernek azokat a kérdéseket, melyek megválaszolása bár nem bonyolult, mégis félelemet keltő. Miért? Mert lehet a válaszokból olyan út rajzolódik ki, ami még több bizonytalansággal jár majd.

Elkötelezett vagyok, vagy csak félek váltani?
790 400 Karrierszerviz

Ezt a kérdést nem csak a jelenlegi járványhelyzetben aktuális feltennie magának minden munkavállalónak, de most talán aktuálisabb, mint valaha. Jelenleg azt látni a HR oldalon, hogy sokkal nehezebb a toborzás. Azok, akiknek van munkájuk, most sokkal nehezebben mozdíthatóak munkakörükből és a korábbi nyitottság is csökkent munkavállalói oldalon. A legtöbb szakembert, ha megkérdezünk miért nem szeretne váltani, most azzal indokolja, hogy nem szeretne beleugrani a bizonytalanságba. Még azok is, akik elsőre nyitottnak mutatkoznak többször döntenek úgy egy-egy kiválasztási folyamat végén, hogy mégiscsak maradnak inkább jelenlegi pozíciójukban, jelenlegi munkaadójuknál.

Állásinterjú – megéri a stresszt?
790 400 Karrierszerviz

Hogy megéri-e? Nyilván nem. Hogy elkerülhető-e? Talán.

Nem merek váltani, de nem is érzem magam jól jelenlegi munkahelyemen!
790 400 Karrierszerviz

Mit tehetnék?
A jelenlegi járványhelyzetben örülhet az, akinek van munkája. Vagy mégsem?

TB-re wellness szolgáltatást mindenkinek!
790 400 Karrierszerviz

Egy év elegendő volt ahhoz, hogy minden ember hozzászokjon a home office-ban való munkavégzéshez. Mindenki tudja mikor mehet, és hova vásárolni. A maszk már meg se kottyan senkinek. A mindennapok mókuskerekében már fel sem tűnik, hogy az élet jelentősen megváltozott. Legalábbis tudatosan nagyon kevesen kezelik ezt az új helyzetet. A gyakorlati dolgokhoz már mindenki alkalmazkodott, de van itt egy másik aspektus is, melyet érdemes figyelembe venni. Ez pedig nem más, mint a mentális egészség állapota.

Karrierváltás a COVID tükrében
790 400 Karrierszerviz

Sajnos a pandémia nagyon sok gazdasági szektorra volt rossz hatással. Sokak vesztettél el munkájukat és a reményt is, hogy el tudjanak helyezkedni a közeljövőben saját szakmájukban. Ezek a szakemberek most igazán nehéz és komoly döntés előtt állnak.

Beadtam a pályázatom! Mire számíthatok ezt követően?
720 400 Karrierszerviz

Álláskeresési kisokos – 2. rész

Elvesztettem az állásom!
790 400 Karrierszerviz

Egy munkahelyet elveszíteni sosem könnyű. Ebben az évben, ezt sajnos a szükségesnél több embernek kellett megtapasztalnia. Mindig helyzet függvénye, hogy miként éli meg az ember az ilyen szituációkat. Akkor, amikor azért veszti el valaki az állását, mert a cég, ahol dolgozott létszámot kell csökkentsen, vagy be kell zárja kapuit, különbözik attól, mintha valaki rosszul végezte volna a munkáját és ezért bocsátották el.

Nem jövök ki az új főnökömmel! Mit tehetek?
790 400 Karrierszerviz

Nem egyszer hallani olyan történeteket munkavállalóktól, hogy azért kellett elhagyniuk munkahelyüket, mert új vezetőt kaptak, akivel nem találták meg a közös hangot. Kifejezetten olyan munkavállalók szoktak erről nagy százalékban mesélni, akik akár egy évtizedet is eltöltöttek az adott cégnél, munkájukkal sosem volt baj. Egy ilyen helyzetben a munkavállaló jogosan érzi azt, hogy igazságtalanság érte. Vagy mégsem?

Hogyan válj pótolhatatlan munkaerővé?
790 400 Karrierszerviz

Az optimista azt mondaná kemény munkával és elkötelezettséggel. A pesszimista szerint csak az lehet pótolhatatlan munkaerő, aki valakinek az ismerőse. A realista szerint nincs pótolhatatlan munkaerő. Én ezt a nézőpontot vallom.

Hamarosan itt az év vége, de még nincs állásom. Feladjam?
790 400 Karrierszerviz

Már nincsen messze az év vége. Egy olyan éven vagyunk túl, ami több szempontból is extra kihívások elé állította az embereket. Az év vége álláskeresői szempontból nem éppen a legegyszerűbb időszak, jelen helyzetben ez pedig hatványozottan igaz. Nem hazudok, most állást keresni nem a legkönnyebb dolog, de nem is lehetetlen. Arra a kérdésre, hogy érdemes-e ettől függetlenül próbálkozni, a válasz attól függ, hogy ki milyen helyzetben van.

Fejvadász szemmel a munkaerő-piacról
790 400 Karrierszerviz

Az elmúlt egy év egy fejvadász szemén keresztül nézve sem volt könnyű. Érdekes módon nem azért, mert ne lett volna elég projekt melyen dolgozhatott a szakma. Szerencsére megbízások voltak kellő mennyiségben. Betölteni a pozíciókat viszont dupla annyi munka volt most, mint korábbi időszakokban.

Fogalmam sincs mi zajlik most a munkaerő-piacon, de állást keresek. Mit érdemes tudni?
790 400 Karrierszerviz

Nehéz most kiigazodni a világban. Folyamatosan változnak a dolgok, egyik napról a másikra kerül újabb és újabb helyzetekbe az ember. Cégek toboroznak, majd leállnak, létszámstop, csődeljárás, leépítés. Egy ilyen gazdaságilag is bizonytalan helyzetben nagyon nehéz dolga van annak, aki jó munkahelyet szeretne magának. Sokkal alaposabban kell utánajárni a cégeknek és sokkal megfontoltabban kell meghozni a döntéseket. Az egyik legnagyobb baj, hogy egy ilyen helyzetben kiigazodni úgy, hogy folyamatosan egymásnak ellentmondó információkat kap az ember, igencsak nehézkes.

Hogyan maradj motivált home office-ban
790 400 Karrierszerviz

Az elmúlt hónapok eseményei miatt sokan „kényszerültek” home office-ba. Azért az idéző jel, mert jelentős része a munkavállalóknak ezt egyáltalán nem bánta. Több szabadidő (melyet az utazással spórolhatnak meg), kényelmesebb munkaállomás, lazább protokollok. Ezek mind előnyei az otthonról való munkavégzésnek. Sokkal könnyebb a work-life balance-ot fenntartani és hála a technológiának már a kollégákkal való kapcsolattartás sem ütközik akadályokba.

Álláskeresés COVID alatt – a megkerülhetetlen téma
790 400 Karrierszerviz

Tudjuk, hogy nagyon sok cikk, útmutató, tananyag és egyéb segítség kering az interneten hasonló témákban, és azt is tudjuk, hogy nagyjából Dunát lehet velük rekeszteni, de a pozitív hozzáállásunk ellenére sem tudunk elmenni a téma mellett, hiszen ez a helyzet már hónapok óta változatlan. Most már ki kell mondanunk, amit eddig sokat kerülgettünk: az élet egyelőre nagyon úgy néz ki, nem fog visszaállni a normál kerékvágásba még egy jó darabig. Most már nem az a kérdés, hogyan vészelje át egy munkavállaló ezt az időszakot, hanem az, miként tudja úgy szervezni az életét, hogy hosszútávon fenntartható stabilitást alakítson ki maga körül. Nem átmeneti megoldásokban kell gondolkodni, hanem hosszútávon optimális megoldásokban.

Villáminterjú karrier-tanácsadónkkal: Mi történik a munkaerő-piacon?
1024 683 Karrierszerviz

A világjárvány gyökeresen megváltoztatta minden ország gazdaságát, és persze vele együtt a munkaerő-piacot is. A karantén-időszak vége óta több, mint 100 álláskereső járt már nálunk, az alábbi villáminterjú során pedig megpróbálunk tisztább képet adni nektek – kedves Álláskeresők – arról, hogy mire kell most számítani, mi a helyzet a munkaerő-piacon, és hogy mi lesz később.

Hogyan tedd magad nélkülözhetetlenné a munkahelyeden?
1024 683 Karrierszerviz

Ez a cikk azoknak szól, akik tényleg hosszútávon szeretnének érvényesülni egy munkaadónál. A mai világban már egyáltalán nem rossz az, ha valaki szeretne minél több munkahelyet, munkakultúrát megismerni. Ebből fakadóan talán már azok vannak kevesebben, akik igenis szeretnének egy helyen hosszútávon karriert építeni. Persze ez a dolog két oldalú. Olyan munkahelyről valószínűleg kevesen szeretnének eljönni, ahol megfelelőek a munkakörülmények, a fizetés, a kollégák és biztosítva van az előrelépés. De lássuk be, ilyen munkaadó kevés van a piacon. Viszont ha valaki megtalálja azt a helyet, ahol valóban szeretne eltölteni minimum 5-10 évet és úgy látja van is lehetősége az előrébb jutásra, jó ha tudja, miként teheti magát stabil tagjává a gárdának.

Munkahelyi konfliktus – Hogyan kezeld profin?
1024 683 Karrierszerviz

Konfrontálódni a munkahelyen nem bűn. Az, aki mindig csak kerüli a konfliktusokat előbb-, vagy utóbb felrobban. Lehet, hogy nem a munkahelyén, de élete valamely területére egészen biztosan kihatással lesz.

Hogyan mondjunk nemet a munkahelyen?
1024 683 Karrierszerviz

Nem kell mindennel egyetérteni

Nemet mondani sokak számára nem könnyű. Nem csak a munkahelyen, de a magánéletben is vannak olyanok, akik egyszerűen képtelenek nemet mondani. Sokszor akkor sem megy, amikor saját magának okoz kárt az ember.  Ez a képesség nincs meg mindenkiben, de fejleszthető. A legtöbben azzal érvelnek azok közül, akik ebben a „betegségben” szenvednek, hogy nem szeretnek konfliktusba keveredni, így egyszerűbbnek érzik ráhagyni a másik félre, amit gondol, vagy tesz. Más az, amikor az ember konfliktuskerülő és más, amikor nem képes önmagáért kiállni. Aki a munkahelyén nem tud nemet mondani, az valószínűleg az élete más területein sem. Most nézzük meg azt, milyen hátrányai vannak kifejezetten szakmai életet tekintve ennek a tulajdonságnak.

Mi köze a szoftverfrissítésnek az önéletrajzhoz?
1024 683 Karrierszerviz

Bárki, aki már használt okostelefont vagy laptopot, az tudja, hogy elkerülhetetlen a folyamatos frissítések engedélyezése ezeken az eszközökön. Egész egyszerűen egy idő után, ha nem engedélyezi az ember ezeket, vagy nem tudja használni az eszközét, vagy eleve nem is engedi a rendszer, hogy elkerülje a frissítést. Mire jó általában a frissítés?

Álláskeresés válság idején – egy toborzó cég tapasztalatai
1024 629 Karrierszerviz

 Az utóbbi hónapokban sokan vesztették el munkahelyüket, és azok akik eleve álláskeresésben voltak, elég rossz helyzetbe kerültek. Úgy tűnik, hogy lassan minden kezd visszaállni a régi kerékvágásba, de ez a cégek toborzási hajlandóságát még nem feltétlenül állítja vissza a korábbi léptékbe. Egyelőre a legtöbb vállalat kivár, megnézik hogyan alakul a gazdaság helyzete, és csak ezt követően kezdenek el ismét új munkaerő felvételén gondolkodni. Hiába nyitnak újra a boltok és vendéglátóhelyek, ez még nem jelenti azt, hogy stabil lábakon áll a gazdaság. Azok a cégek, akik a járvány elején létszámstopot rendeltek el, jellemzően még nem oldották fel azt. Vannak sajnos olyan cégek is, akik eleve áldozatául estek a vírushelyzetnek.

Szakmát kellett váltanom a válság miatt – hogyan tovább?
1024 683 Karrierszerviz

Az utóbbi hónapokban sajnos sok munkavállaló került kényszerhelyzetbe. Sokan vesztették el állásukat, és azok akik el tudtak helyezkedni ezt követően, sok esetben nem saját szakmájukban tették meg. Úgy gondolom, hogy egy ilyen szituációban a legjobb döntés, amit egy álláskereső tehet az az utóbbi. Kesergés helyett megoldást találni mindig a lehető legjobb döntés.

Álláskeresési kisokos: Hogyan néznek ki a profi pályázati anyagok?
1024 682 Karrierszerviz

A téma már csontig lerágott, mégis még mindig rengeteg rossz pályázati anyagot látni. Azt, hogy miként kell önéletrajzot írni, és hogy mit is jelent valójában a motivációs levél, még mindig nem tanítják az iskolákban. Hiszen, ha valaki nem tud megfelelő pályázati anyagokat írni amikor munkát keres, nehezebben fog tudni elhelyezkedni. Az pedig, hogy valakinek legyen munkahelye, lássuk be: az egyik legfontosabb dolog egy ember életében.

Álláskeresési kisokos: Színfalak mögött – Fejvadászat
790 400 Karrierszerviz

A legtöbb álláskereső amikor új munkahelyet szeretne találni elsősorban az ismertebb állásportálokat böngészi át. A profibbaknak van LinkedIn-es profiljuk, így ott is böngésznek a jó lehetőségek között. Általában egy-két fejvadász céget ismernek ezeken felül, de sokak számára még mindig rengeteg dolog nem egyértelmű a közvetítőkön keresztül történő pályázásokkal kapcsolatosan. Ebben a cikkben a legfontosabb tudnivalókat fogom összefoglalni és lerántom a leplet a sokszor misztériumoktól övezett szakma kevésbé ismert részleteiről is.

Egy álláskereső naplója – Mi lesz most velem?
1024 427 Karrierszerviz

2020. május 21.

Home office – a hónapok tanulságai
1024 683 Karrierszerviz

A mi cégünknél is, mint oly sok más helyen a munkavállalók jelentős százaléka home office-ban dolgozik. Ennyi idő elegendő volt ahhoz, hogy minden előnye és hátránya világossá váljon ennek a munkavégzési formának.

Videóinterjú kisokos
1024 683 Karrierszerviz

Bár jelenleg vannak cégek, ahol leálltak a toborzásokkal, ettől függetlenül még mindig nagyon sok helyen folytatják a kiválasztási folyamatokat. Emiatt minden álláskeresőt erősen arra sarkallok, hogy folytassa a pályázást is, hiszen manapság a kiválasztási folyamatok jelentős része távmegoldásokkal is kivitelezhető. Ugyan lehet, hogy konkrét munkába állásra nem mindenhol lesz azonnal lehetőség, de ettől függetlenül sokkal jobb, ha valaki már egy konkrét ajánlattal a zsebében várja a járványhelyzet enyhülését.

Álláskeresés válsághelyzetben
1024 709 Karrierszerviz

A jelenlegi járványhelyzet a munkaerőpiac minden részét érinti. Vannak kiemelten rossz helyzetben levő szektorok, mint pl. turizmus, vendéglátás, sokan maradtak munka nélkül. Szerencsés esetben csak ideiglenesen lettek elküldve munkavállalók, fizetetlen szabadságra, de sokakat egyszerűen csak elbocsátottak. Mit tehetnek azok a munkavállalók, akik jelenleg nem tudnak saját szakmájukban dolgozni? Van megoldás erre a nehéz helyzetre, vagy érdemes inkább kivárásra játszani?

Egy álláskereső naplója – Köszi koronavírus!
1024 768 Karrierszerviz

2020. március 20.

Nem vagyok motivált a munkámban. Mi lehet az oka?
1024 683 Karrierszerviz

A motivációvesztés az egyik leggyakoribb munkahelyváltási ok. Azt gondolom szinte minden ember megtapasztalta már milyen az, amikor elveszti valamivel kapcsolatosan a motivációját. Éppen ezért azt is tudja mindenki, hogy ez egy kezelhető dolog, nem kell tragédiaként tekinteni rá. Az viszont, hogy ki milyen módon oldja meg a helyzetet, nagyban függ attól is, hogy mennyire tudatosan teszi azt.

Munkahely-magánélet egyensúly. Létezik?
1024 683 Karrierszerviz

A címben feltett kérdés, talán napjaink egyik legnépszerűbb és legtöbbet fejtegetett témája. Ennek ellenére még mindig nagyon sok olyan munkavállaló van, aki nem képes megteremteni a megfelelő harmóniát életében. Ez első sorban nem a munkavállalói oldal hibája, sokkal inkább a munkaadó cégeket lehet felelősségre vonni. Ennek ellenére nem tehetetlen a munkavállaló sem, csak okosan kell kijátszania lapjait.

Párosan szép az élet – az Álláskeresésben is!
1024 683 Karrierszerviz

Különleges csomagajánlatunk Valentin-nap alkalmából!

Egy álláskereső naplója – Ma megírom az önéletrajzom!
1024 683 Karrierszerviz

2020. február 11.

4 tipp, amit jó ha megfogadsz, ha sosem kellett állást keresned
1024 682 Karrierszerviz

Manapság már ritka az, hogy egy szakember a teljes karrierjét egy cég kötelékében töltse, bár nem is olyan régen ez még teljesen normális munkavállalói tendencia volt. Bár nem szeretek a generációs különbségekkel példálózni (mert nagy részükkel nem értek egyet), az mindenképpen kimutatható, hogy azok a szakemberek, akik 20+ évvel ezelőtt kezdték pályafutásukat, jóval röghöz kötöttebb karriert tudhatnak magukénak, mint később született embertársaik.

A személyiség fontossága a munkakeresésben
1024 571 Karrierszerviz

Arról nagyon sok írás született már, hogy milyen egy jó önéletrajz, milyen platformokon érdemes állást keresni, illetve hogy miként kell jól szerepelni egy állásinterjún. Amiről ritkábban esik szó az a személyiség. Talán ez azért lehet, mert ez egy erősen szubjektív és némiképp érzékeny téma. Annyit mindenképpen fontos leszögezni, hogy nincs olyan, hogy jó vagy rossz személyiség. Az ember ennél a fekete-fehér álláspontnál jóval összetettebb.

Hogyan válassz karrier-tanácsadót?
1024 459 Karrierszerviz

Manapság már rengeteg karrier-tanácsadó, illetve coach van a piacon. Egyáltalán nem könnyű eligazodnia egy laikusnak a témában, pedig fontos, hogy aki ilyen fajta szolgáltatást szeretne igénybe venni tisztában legyen vele, hogy mi alapján döntsön.

Kedvenc sablonos kifejezésünk: Új év, új munkahely!
1024 512 Karrierszerviz

A nagyobb változtatásokat mindenki szereti valamilyen jeles dátumhoz kötni. Ha január elsejéről van szó, egész biztos, hogy majdnem mindenkinek van valamilyen újévi fogadalma. „Nyárig bombaformába lendülök”, „Belekezdek egy új hobbiba, amire mindig is vágytam”, „Idén végre félre fogok tenni annyi pénzt, ami elég, hogy megvalósítsam az álomnyaralásom”.
A munkahely váltás éppúgy lehet újévi fogadalom, mint az imént felsoroltak. Sajnos ezeknek a fogadalmaknak a nagy része már a szilveszteri bulit követően a semmibe vész.

Lifelong learning az álláskeresésben
1024 683 Karrierszerviz

Az élethosszig tartó tanulás fogalma már jó pár éve forog a köztudatban. Főként önmagunk folyamatos továbbképzésére utal a kifejezés, legyen az szakmai vagy hobbinkkal kapcsolatos. Nem az a lényeg, hogy miben képezi magát az ember, hanem az, hogy azt folyamatosan tegye. Aki még 10 év múlva is szeretne versenyképes cégnél, „normális” pozícióban dolgozni, annak muszáj magát szakmájában folyamatosan képeznie. Ha valaki életében nem ez a prioritás, azzal sincsen baj, azokban az esetekben is van jó módja agyunk folyamatos karbantartásának. A baj ott kezdődik, amikor valaki azzal a hozzáállással éli életét, hogy mindent tud már, amit szükséges tudnia, kifogásokkal magyarázza miért is nem tesz semmit a napi mókuskeréken kívül.

Sikertelen álláskeresés – Mi lehet a baj?
600 800 Karrierszerviz

Állást keresni – ha nem munkaerőhiányos területen teszi az ember – nem könnyű feladat. Számtalan kihívás és nehézség merül fel ilyenkor, nem csak gyakorlati megvalósítás tekintetében, de mentális vonatkozásban is.