Mi pontosan az álláskeresés?

Egy olyan tevékenység, amelyet sehol sem tanítanak, mégis mindenkinek csinálnia kell!  Ugyanúgy megvannak a szabályai, elméleti és gyakorlati ismeretei, mint bármilyen másik területnek.


Mit szeretne egy álláskereső?

Megtalálni álmai állását. Egy olyan munkahelyet, ahol tisztességes feltételek mellett, megfelelő bérezésért és juttatásokért cserébe gyakorolhatja választott hivatását. Mégpedig gyorsan, lehetőleg azonnal.

Vannak olyan esetek, amikor az álláskereső egyik napról a másikra megtalálja A MUNKAHELYET. Sajnálatos módon nem ez az általános.

Kapcsolatfelvétel

allaskereses-eloadas-1

 

Mit tapasztal az álláskereső?

A legtöbb munkakereső arról számol be, hogy a keresés elhúzódik, a cégek lassan kommunikálnak, vagy nem is veszik a fáradtságot, hogy visszaszóljanak.

Egyre több idő telik el, és a szépreményű álláskereső, aki egy tiszta céllal indult neki a pályázatok beadásának, már szinte bármilyen munkát elvállalna. Ezért elkezdi tömegesen küldözgetni az önéletrajzát, vállalva a legvadabb karrier-módosításokat is. És még mindig nincs válasz, nincs telefon, csak nagy ritkán egy elutasító e-mail.


Mit tapasztalnak a munkaadók?

Az érem másik oldala az, hogy a legtöbb álláskereső nem tudja, hogyan válassza ki a számára megfelelő pozíciókat, hogyan tegye magát hatékonyan ismerté és hogyan legyen sikeres állásinterjún. Sőt, arról sincs igazán elképzelésük, hogy mennyi energia befektetéssel, kutató és alkotó munkával jár, míg valaki állásajánlatot kap.

Az sem segíti a folyamatot, hogy sok hamis adat és féligazság kering az interneten ebben a témában. Jelölt legyen a talpán, aki tényleg veszi a fáradtságot, és mindent megtesz azért, hogy eligazodjon az álláskeresés útvesztőjében.


Van megoldás, vagy sodródjunk az árral?

allaskereses-eloadas-2“Álláskeresés – titkok nélkül” előadást pontosan azért állítottuk össze, hogy reményt és módszereket adjunk az álláskereső kezébe.Határozottan állítjuk, hogy van segítség!

Végignézzük egy állás megpályázásnak lépéseit, és gyakorló fejvadász kollégáktól kapsz tanácsot, mit és hogyan csinálj, hogy sikereket érj el, interjúkra hívjanak be, majd ajánlatot kapj a kiszemelt cégtől.


A tudatos álláskereső

A HR-esek, fejvadászok és a személyzetfelvétellel foglalkozók szeretnek olyan jelöltekkel együtt dolgozni, akik pontosan tudják, mint akarnak, tudják, hogy mit kell tenniük céljuk eléréséhez és hajlandóak is mindent megtenni ezért. Ez segítség az álláskeresőnek, a fejvadásznak, a cégnek! Mindenki jól jár!


Legyél tudatos álláskereső! Gyere el az “Álláskeresés – titkok nélkül” előadásra!