Barion Pixel

„Ne zárjatok vissza az irodába!”

790 400 Karrierszerviz

Kemény másfél év áll mindannyiunk mögött. Közhelyesség nélkül jelenthetjük ki, hogy megváltozott a világ: ahogyan élünk és ahogyan dolgozunk. A változás csupa rossz helyett inkább mást, újat hozott az életünkbe, és egy jelentős munkavégzési misztérium fölül is sikeresen eloszlatta a ködöt: igenis lehetséges otthonról hatékonyan, eredményesen munkát végezni. Érthető, hogy munkavállalók a nekik kedvező fejleményektől nem válnának meg, még akkor sem, ha a munkáltatók a lecsituló járványveszély miatt visszaparancsolnák őket az irodába.

Mit tehetsz, ha téged is erre kötelez a vezetőség? Jöjjenek a karriertippek!

1. Vedd lajstromba az adottságokat és az igényeidet!

Miért szeretheti valaki az otthoni munkavégzést? Ezer és egy oka lehet. Ha valaki az otthona nyugalmában, kényelmes és lakályos helyen, csendben – vagy pont, hogy metálzenét harsogó hangfalak előtt ücsörögve – tud flow-ba kerülni, annak ideális körülményt jelent a távoli munkavégzés. Mást az nyugtat meg, hogy két álmatag cigarettaszünet helyett bedobhat egy mosást és kiteregetheti a frissillatú ruhákat: azt érezheti, hogy a munkája mellett otthoni teendőivel is halad. Megint mások munkája mély, zavartalan elmélyülést igényel, amelyet egy pezsgő-zsizsgő irodában aligha tapasztalhatna meg.

Személyiségfüggő, ki hogyan bírja magát rávenni a munkára. Van, akinek szüksége van a közös kávézásokra, a rendszeres nevetésekre, az élményre, hogy hátrafordul a gurulós székében és közvetlen a kollégája szemébe nézve teheti fel kérdéseit. Azonban az irodisták többségének akad olyan feladata, amely otthon is elvégezhető, és ez sokak számára kényelmesebb és praktikusabb is volna onnan menedzselni.

Tisztázd le magadban, te milyen alkat vagy, mire van igényed és mennyi időben! Így tudhatod, milyen érvkészlettel fordulhatsz a vezetőség elé, ha az ideális karrierút helyett egy oldalsó ösvény felé terelgetnének.

2. Tudod, merre halad a karrierút előtted: állj ki érte!

Egy ideális vezető nem hagyja, hogy a jól teljesítő, szorgos kolléga kicsússzon a kezéből, és távozzon a csapatából. Használd ki, hogy a cégednek szüksége van rád, érvelj amellett, hogy miért javítja a munkahelyi élményed, a teljesítményedet, ha időnként otthonról dolgozhatsz!

Oszd meg vele őszintén, hogy mennyi szorongástól mentesít, hogy átveheted rendben a postádat, hogy ebédszünetben leviheted sétálni a kutyádat, vagy csak, hogy munkaidő után rögvest átadhatod magad a családodnak. Ha a munkafolyamataidra is hatással van, emeld ki, hogy milyen feladattípusokat tudod gyorsabban, kényelmesebben elvégezni otthonról, és ez a cégnek is előnyös.

Tartsd szem előtt: mindkettőtök érdeke, hogy közös megállapodásra jussatok. Ne feledd, hogy csak annyi kompromisszumot köss, amivel még tárgyalás után is elégedettnek érzed magad, és sikerélményként könyveled el a közös megoldásotokat!

3. A végső karriertipp: keress új megoldást!

Ha a főnököd vagy a munkáltató céged nem enged, nem törekszik a kölcsönös megegyezésre, válaszút elé kényszerülsz: hagyod elsikkadni a vágyott karrierutad, az elvárásaidat, vagy olyan helyet keresel, ahol támogatnak ezek elérésében, a fejlődésedben?

Érdemes megfontolnod minden eshetőséget, hiszen, ha te nem állsz ki a saját sikereidért, más nem fog helyetted. Keress alternatívákat, informálódj, nézz szét a piacon!

Máris készen állsz a váltásra?

Válogass a Beck & Partners nyitott pozíciói között IDE KATTINTVA!

 

1 comment

Comments are closed.