Barion Pixel

Állás vagy hivatás? – 6 gondolat, ami akár ismerős is lehet

1024 683 Karrierszerviz

Csak azért jársz be dolgozni, hogy megkapd a fizetésed? Egy fűszállal sem teszel keresztbe többet, mint amennyit szükséges ahhoz, hogy munkád ne csak jó, hanem kiemelkedő legyen? Reggel az ébresztőóra csörgése horrorélményként hat? Alig várod a munkaidő végét?
Ha ezek az állítások igazak Rád egy dolog szinte biztos: „csak” munkád van, nem pedig hivatásod.

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy ez megváltozzon? Beletörődtél abba, hogy nem mindenkinek adatik meg, hogy munkáját hivatásként élje meg?
Van egy rossz hírem: ez egészen egyszerűen nem egy valós elképzelés. Megesik, hogy valakinek szerencséje van és már általános iskolában is tudja, hogy milyen munkát szeretne, mi a hivatása. A legtöbb embernek ez viszont csak menet közben, sok év tapasztalás, iskolák és akár több munkahely után válik igazán világossá. Ennél is többen vannak azok, akik sosem jönnek erre rá, így egy idő után már el is felejtik, hogy valaha keresték.
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy hivatást találjon. Persze kifogást mindig lehet találni, hogy ez miért nem valósul meg soha.

1. „Amit igazán szeretek csinálni azzal nem lehet elég pénzt keresni.”
2. „Nem engedhetem meg magamnak, hogy azzal foglalkozzam amivel csak szeretnék, hiszen családom van, akit el kell tartanom.”
3. „Valakinek az Én munkámat is el kell végezni, mi lenne, ha mindenki csak álmokat kergetne?”
4. „Azt sem tudom miként álljak neki, különben is eddig azért dolgoztam, hogy elérjem ezt az életszínvonalat, mégis miért adnám fel az egészet?”
5. „Ez legalább biztos és kiszámítható, fogalmam sincs mihez kezdenék, ha nem ezt csinálnám.”
6. „Azt sem tudom mi másra lehetnék alkalmas.”

 

Ismerősek ezek a gondolatok?

Az hogy valaki nem tudja mit válasszon hivatásként nem jelenti azt, hogy nem is találhatja meg soha. Azt gondolod, hogy nem tudnál abból megélni, amit igazán szeretsz csinálni? Megpróbáltad már esetleg?
Kifogásokat mindig lehet találni, hogy valamit miért nem ér el az ember vagy miért nem csinál meg. A baj ezzel csak annyi, hogy ez nem vezet sehova, főleg nem ahhoz, hogy megtalálja hivatását.
Nem mindig megy egyedül az útkeresés. Tudom, hiszen Karrierszerviz üzletágunkban nem egyszer találkoztam olyan munkavállalóval, akik pályát szerettek volna módosítani, kiégtek, de fogalmuk sem volt róla merre tovább, egyáltalán mik a reális esélyeik.
Jelentkezz Te is ingyenes igényfelmérésünkre, ismerd meg szolgáltatásainkat.
Tedd meg az első lépést hivatása megtalálásának útján!

Jelentkezem ingyenes igényfelmérésre!