Barion Pixel

3 tipp, ha nincs elég motivációd a munkahelyváltáshoz

790 400 Karrierszerviz

Lista

A listaírás nem csak a grafománok számára lehet hasznos időtöltés. Nagyon jól jöhet mindenkinek, aki szeretné kicsit rendszerezni a gondolatait, szempontjait egy adott téma kapcsán. És mikor máskor lenne erre nagyobb szükség, mint amikor motiváció hiányában vagyunk, vagy komoly döntéseket kell hoznunk. Szánj az életedből fél órát arra, hogy papírra veted, milyen számodra az ideális munkahely. Szedd pontokba azt is, a jelenlegi munkád mely részével nem vagy elégedett! Sokaknál fordulópontot jelent, ha látják ezeket a listákat, esetleg összevetik őket. Sőt, a listaírás közben új gondolatok, ötletek is születhetnek, amik közelebb visznek a megoldáshoz, csak merj szembenézni a jelen helyzettel!

Definiáld a céljaidat!

Az élet számtalan terültén előfordul, hogy emberek évekig benne vannak valamiben, amivel elégedetlenek, pedig tudják, hogy másra vágynak, arról azonban fogalmuk sincs, pontosan mi is ez a más. A munkájukról panaszkodók 80%-a nem tudna válaszolni arra a kérdésre, hogy egyébként mit csinálna szívesen? A bármit, csak ne ezt, nem válasz. Pontosan definiált célok nélkül hogy találhatnád meg, amit szeretnél? Fogalmazd meg, mik a reális elvárásaid az új munkáddal kapcsolatban, miket tehetsz meg azért, hogy ezt elérd, és milyen határidőket adsz magadnak az egyes lépések elvégzésére.

Nézegess hirdetéseket

Nagy motivációt jelenthet az elindulásra, ha látod, valóban igény van Rád a piacon. Szánj hetente néhány percet arra, hogy átböngészed az állásportálokat, így könnyen lehet, hogy rábukkansz egy olyan hirdetésre, amiről érzed, ezt Neked találták ki. A pozíciók olvasásából sok olyan következtetést is le tudsz vonni, amik hasznosak lehetnek a későbbiekben. Mik az általános elvárások? Kell valamit fejlesztened, ha egy adott típusú pozíciót szeretnél? stb.

 

Ha a fentiek mellett extra motivációt szeretnél és már megszületett benned a vágy a váltásra, lehetőséged van karrier-tanácsadóinkkal konzultálni. Szolgáltatásainkkal már több mint 200 szakértő váltását támogattuk. Ha szeretnéd megismerni a lehetőségeket, és tájékozódni szolgáltatásainkról, jelentkezz díjmentes igényfelmérésre szakértőnkkel:

Ingyenes igényfelmérés konzultáció