Barion Pixel

3 pont, amin elcsúsznak az újévi céljaid

Karrierszerviz

– Ezért nem lesz új állásod és nem leszel fittebb sem-

1. Nem jól definiált célok

Fogadalmak helyett érdemes célokban gondolkozni. A célért, mint olyan, pedig bizony tenni kell, és ezt a munkát nem lehet elkerülni. Sokan már a célok kitűzésénél hibát vétenek. Túlságosan általánosan, és túlságosan messzire mutató célokat tűznek ki. ÚJ állást szeretnél? Pontosan milyet? Bármit elvállalsz majd, ahova felvesznek? Vagy előrelépnél? Bérben vagy karrierben? Mi a fontos neked, amikor új állást szeretnél? Mi a hosszú távú karriercélod, amihez a következő állásod csak egy lépcső lehet? Naponta mennyi időt fogsz fordítani a keresésre és a pályázati anyagaid összeállítására? Mikor? És még sorolhatnám… A részcélok sikerélményt jelentenek, és segítenek cél felé vezető úton maradni. Például tűzd ki magadnak, hogy január 30-ig leírod az új munkáddal kapcsolatos elvárásaidat, február elején rendbe teszed az önéletrajzodat stb…

2. A kitartás hiánya

Az edzőtermek januárban zsúfolásig telnek, majd február környékére szépen lassan beáll a megszokott létszám, eltűnik a lelkesedés és a tömeg. Az évek alatt felszedett túlsúlyt egy hónap leadni pont olyan irreális elképzelés, mint állást találni néhány héten belül úgy, hogy előtte sosem kerestél még tudatosan. Az álláskeresést sehol sem tanítják, pedig ugyanolyan szakma, mint bármi más. Eredményeket várni nem lehet néhány hét leforgása alatt, ráadásul napi szintű energia- és időbefektetést kíván a keresés és az előkészületek.

3. Rossz módszerek

Megvannak azok a videók, amikor a konditermekben az egyes gépeket teljesen máshogy használják, mint ahogy az rendeltetésszerű lenne? Több mint 15 éves fejvadászatban eltöltött szakmai múltunk alatt mi is igen nagy csodákat láttunk. Ahogy az edzésekhez is érdemes segítséget igénybe venni, úgy az álláskeresés technikáit is meg kell tanulni. Ha azt hiszed, minél több helyre kell elküldeni az önéletrajzodat, így biztos a siker, nagyot tévedsz. Számtalan tévhit él a fejekben a karrierépítéssel kapcsolatban. Szolgáltatásainkkal a sikerhez elengedhetetlen ismereteket, módszereket, eszközöket adjuk át, és teljesen tiszta képet kaphatsz az álláspiac aktuális működéséről, a HR-esek, fejvadászok munkájáról.

2019-ben ismét megrendezésre kerül a 2018-ban nagy sikerrel zárult Álláskereső Mesterkurzusunk, ahol szakértőnk egy nap alatt gyakorlatias, azonnal használható tudást ad át Neked. Ismerd meg a szűk körű képzés részleteit, ha idén tényleg szeretnéd elérni a céljaidat és büszke lenni magadra!

A helyek limitáltak, ne maradj le :

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZLETEK