Barion Pixel

FELTÉTELEZÉSEK- avagy, amik a jó munkahelyed és közted állnak

Karrierszerviz

 

Karrierszerviz szolgáltatásunkkal idén közel 200 szakember váltását támogattuk, és idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre karriernapunk. (részletek) Utóbbiaknak köszönhetően nagy számmal találkozunk olyan szakemberekkel, akik elégedetlenek a munkájukkal, nem szeretik kollégáikat, vagy teljesen más területre sodródtak, mint amiben valóban jól érzik magukat.
Karrier-tanácsadónk több száz olyan beszélgetést ül végig, amelynek már az elején kiderült, hogy a szakemberek a saját feltételezéseiket szilárd meggyőződéssel valóságként kezelik.

Az élet számtalan területén jellemző ez az emberi magatartás. „Nem megyek el az összejövetelre, mert biztosan rosszul fogom magam érezni.”, „Nem szólítom meg, mert biztosan nem tetszenék neki.” „Nem kérek segítséget, mert biztosan butának tűnök.”
Olyan feltételezések, melyeknek az égvilágon semmi valóságalapja nincs, csak valamilyen régi csalódásból, tapasztalatból, önbizalomhiányból fakadó gondolatok, amiket tényként kezelünk, és ezzel gyakran jó élményektől, sikerektől fosztjuk meg magunkat.

A karrier, munka kontextusában talán már Te is mondtál magadnak ilyesmiket:

  • mindenhol ez van…
  • nem jelentkezek, mert már biztos előre eldöntött…
  • biztosan nem egy önéletrajz alapján döntenek…

És amivel a közelgő karriernap kapcsán találkoztunk az elmúlt hetekben: „Egy nap alatt nem lehet megtanulni a karrier-építést;  „Ha valaki jó szakember, egyszerűen talál állást”… és ezek variációi.

Egy nap fókuszált munka, tanulás, és ami a legfontosabb, a nézőpontok megváltoztatása bizonyítottan elég lehet a sikerhez. Ahelyett, hogy azt keresnénk, miért nem lehet jobb, tekinthetnénk a lehetőségek irányába. A Karrierépítő Mesterkurzus számtalan, az álláskereséssel kapcsolatos hamis feltételezést lerombol. Az elmúlt két karriernapon részt vett szakemberek is sok hiedelemmel érkeztek, azóta sokaknak már új munkahelye van…

A téves feltételezések kifogásként való használata helyett, most lehetőséged van felvállalni a felelősséget a jövődért, és tudatosan tenni a sikereidért. Hidd el, nem fogod megbánni!

Utolsó helyek kiadók: http://karrierszerviz.hu/karriernap/