Barion Pixel

Álláskeresés év vége közeledtével? Mire számíthat, és mit tehet az álláskereső?

Karrierszerviz

Átlagosan 2 hónap alatt intenzív álláskereséssel és jól célzott pályázatokkal el lehet helyezkedni, szinte bármilyen szakmában. Éppen ezért még pont van arra idő, hogy állást váltson valaki, de ha nem lép rövid időn belül, eljön a december és akkor már szinte majdnem biztos, hogy csak jövőre lesz lehetséges a váltás?

Év végén nem lehet munkahelyet váltani?

Tény vagy tévhit? Egyértelműen tévhit. Az egyetlen tény, hogy december második felétől már valóban nem sok esély van a váltásra, de még december elején is el lehet helyezkedni, abban az esetben ha nem akkor kezd valaki  kapkodni, hanem most elkezd tudatos munkával felkészülni a pályázásokra.

Mi történik a munkaerőpiacon?


Az sem ritka esett, hogy az októberi, novemberi időszakban kifejezetten új lendületet vesznek a toborzások, sok új pozíciót hirdetnek a cégek. Ennek két egyszerű oka van. Egyrészt a HR-esek felé támasztott éves eredményeken ilyenkor még van esélyük javítani, behozni a lemaradást, javítani a statisztikákon. Másrészt a toborzásokra minden cégnek van egy éves költségkerete, amit az év végéig el kell költeni, ezért ebben az időszakban sok fejvadász megbízást, új keresést indítanak, hisz mindeninek célja a januárt teljes munkatársi létszámmal elkezdeni.

Túl szűkös az idő?

A tapasztalunk az, hogy tudatos kereséssel, átlagosan kb. 2 hónap alatt lehet elhelyezkedni. Ha most nekiállsz, teljesen reális elvárás, hogy az év végét már az új munkahelyeden töltsd. Nyilván a felmondási idő gátat szabhat ennek, de egy aláírt szerződéssel a zsebedben sokkal jobb érzés lesz eldurrantani a szilveszteri pezsgőt.

Új év, új állás!

Ha neked is ez a célod, szakértő segítséggel könnyebb dolgot lehet, és minimalizálhatod a keresésre szánt időt is.
Jelentkezz még ma!

Ingyenes igényfelmérés konzultáció