Barion Pixel

A nagy bérkérdés

Karrierszerviz
  1. Konkrétum bérsáv helyett

Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy milyen bért mondjunk az állásinterjún, könnyen abba a hibába eshetünk, hogy intervallumba helyezzük az elvárt juttatásokat azt gondolván, így alkuképesek maradunk. Ez azonban nem jó kommunikáció. Ez azt sugallja a munkáltatónak, hogy nem vagyunk tisztában azzal, mennyit ér a munkánk, ami nagyban csökkenti az alkuképességünket, hiszen a munkáltató nyilván nem a bérsáv tetejét fogja figyelembe venni. Javasoljuk, hogy minden esetben konkrétumokra alapozzuk a bérigényt. Ez persze lehet alkuképes, illetve a bérigényt a konkrét juttatási csomag ismerete nélkül szinte lehetetlen meghatározni. A havi fizetés nem csak a számlánkra átutalt nettó összeg, hanem a komplex juttatási csomag. Erről bővebben a következő pontban.

  1. Kalkuláljunk a juttatásokkal

Egyre gyakoribb a cégek bérképzésénél, hogy fix jövedelmet és hozzá tartozó juttatási csomagot kínálnak. Ez rugalmasságot adhat, hiszen lehet, hogy a pénzbeli fizetés alacsonyabb, mint az általunk meghatározott összeg, de kiegészülhet olyan plusz juttatásokkal, támogatásokkal, amelyek kompenzálják, esetenként még növelik is a teljes bérezést. Jó példa erre az utazás támogatása, melegétel utalvány, céges autó, laptop, telefon. Összességében tekintve jó, ha tudjuk, hogy sok esetben egy ilyen komplex fizetési csomag előnyösebb helyzetet teremt, mint a konkrét összeghez való ragaszkodás.

  1. Piaci viszonyok

Sok helyen olvashatjuk azt, hogy nem szabad sem túl- sem alulértékelni a munkánk után járó fizetést. A legtöbb esetben a pályakezdők hajlamosak abba a hibába esni, hogy a végzettségük és lelkesedésük miatt azt gondolják, megjelölhetnek egy piaci viszonyoktól abszolút eltérő, magasabb bérigényt. Mások pedig inkább alulpozícionálják a fizetésüket, például azért, mert nem akarnak telhetetlennek tűnni, vagy úgy érzik, ha többet mondanak, akkor biztosan lemaradnak a lehetőségről. Fontos, hogy tájékozódjunk előzetesen a saját végzettségeinkhez, tapasztalatainkhoz megfelelő bérigényről, és ettől csak kis mértékben rugaszkodjunk el.

  1. A saját igényeink

Bár nagyon összetett a fizetés kérdése, sosem szabad elfelejteni azt, hogy mekkora összegre van szükség ahhoz, hogy a saját kiadásainkat fedezni tudjuk. Ez minden ember számára a legfontosabb, hiszen ha nem elegendő a fizetés a költségek megtérülésére, akkor előbb vagy utóbb bármennyire is jó lehetőségeket tartogat a munkahely, a munkavállalók váltani fognak. A bér meghatározásakor vegyük figyelembe azt, hogy milyen fizetés az a minimum, amellyel érdemes hosszú távra tervezni.

  1. Hol lehet segítséget kérni, ha elakadtunk a bérkérdésben?

Sokan kifogásolják azt, hogy az álláshirdetésekben nincs megjelölve a bérezés. Emellett az interneten is rengeteg olyan városi legenda kering, amelynek a hitelességét semmi sem támasztja alá. Akkor mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy reális és összetett képet kaphassunk a jelenlegi helyzetünkről?

A Karrierszerviz szolgáltatásai között szerepel a bértanácsadás. Ha elakadtál és tanácsadásra lenne szükséged, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot bármely elérhetőségünkön és professzionális fejvadászaink fognak segíteni a piacképes bér kialakításában is.

Ingyenes igényfelmérés konzultáció